Rubriek: Literatour

Literatour 2017

Van 16 tot en met 24 september 2017 is het weer tijd voor Literatour, oftewel de boekenweek voor jongeren. Ook dit jaar is er weer een geschenk geschreven door drie auteurs, het 3PAK.

Lees verder...

Literatour 2016

Van 17 september tot en met 25 september vindt de boekenweek voor jongeren plaats, oftewel ‘Literatour’. Dit jaar wordt er voor het eerst een geschenk geschreven door drie auteurs, het 3PAK.

Lees verder...

De start van Literatour 2015

Eindelijk is het dan zover: de allereerste boekenweek voor jongeren gaat vandaag van start! Van 23 tot en met 29 maart besteden we dan ook uitsluitend aandacht aan Young Adult boeken op deze blog.

Lees verder...

Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2015

Maandag begint de allereerste boekenweek voor jongeren: Literatour. Op deze blog zullen we dan de hele week veel aandacht besteden aan boeken voor jongeren en Young Adults. Vandaag trappen we alvast af met de tien nominaties voor de Dioraphte Literatour Prijs (DLP) 2015.

Lees verder...

Literatour: boekenweek voor jongeren

Lisa Snijders, mede-eigenaar van Boekhandel Stevens in Hoofddorp, startte vorig jaar een petitie richting het CPNB. Ze wilde graag dat er meer aandacht zou worden besteed aan jongeren en lezen. Voornamelijk wilde ze ervoor zorgen dat Young Adult boeken meer in de publiciteit zouden komen. Het leek haar het beste als er een speciale boekenweek

Lees verder...