Rubriek: Boekgenre

De vloek van het zwarte water – Hans Kuyper

Hans Kuyper neemt je helemaal mee terug naar de IJzertijd! Hij heeft zich dan ook grondig verdiept in de archeologische feiten en daar vervolgens met zijn eigen fantasie een eigen draai aan gegeven, zodat het naamloze ‘Jongetje van Uitgeest’ nu als de ongelukkige koningszoon Aak een eigen plekje in ons geheugen kan krijgen.

Lees verder...

Jochem Myjer schrijft kinderboek

Uitgeverij Leopold heeft bekend gemaakt dat het in september het allereerste kinderboek van de comedian Jochem Myjer zal publiceren. Myjer stuurde het verhaal anoniem in naar de uitgeverij, waar het werd opgemerkt in de grote stapel ontvangen manuscripten.

Lees verder...

De zoute goudvis – Paul Biegel

“The grand old man van de kinderliteratuur,” aldus de Volkskrant. De beroemde schrijver Paul Biegel zou dit jaar 90 jaar zijn geworden. Helaas stierf hij al in 2006. “Wanneer het kan moet je het doen: werk van Paul Biegel herlezen,” aldus Edward van den Vendel.

Lees verder...

Weggewaaid – Rob Biddulph

Het debuut van de Amerikaanse illustrator Rob Biddulph is inmiddels al aan acht landen verkocht. Ook zorgde hij voor een biedingenoorlog, omdat alle uitgevers Blown Away wilden publiceren. Het prentenboek – met als Nederlandse titel Weggewaaid - gaat over een vliegerende pinguïn die wordt meegenomen door de wind.

Lees verder...

100% Coco Paris – Niki Smit

In het najaar van 2014 is alweer het tiende 100%-boek van schrijfster Niki Smit verschenen. Het dagboek van een modeblogger heet 100% Coco Paris en bevat ook een vel met 100% Paris-stickers en een fluoroze binnenwerk.

Lees verder...