Rubriek: Boekgenre

Wicca-serie in nieuwe vormgeving

Het is alweer tien jaar geleden dat het eerste deel uit de Wicca-serie verscheen in Nederland. Toch is de serie momenteel nog steeds populair. Na boek der schaduwen, De Heksenkring en Heksenbloed verschijnen nu ook de volgende drie delen in een splinternieuwe editie.

Lees verder...

Birk – Jaap Robben

Het debuut Birk van Jaap Robben werd door de Libris boekverkopers verkozen tot het mooiste boek van 2014. “Het verhaal is eenvoudig geschreven, maar o zo zorgvuldig, met de precisie van een dichter,” aldus De Morgen.

Lees verder...

Fangirl – Rainbow Rowell

Naast het succesvolle boek Eleanor & Park heeft de Amerikaanse schrijfster Rainbow Rowell nog een boek geschreven voor Young Adults: Fangirl. Ook dit is weer een leuke roman vol humor en herkenbare personages.

Lees verder...

Overspoeld – Gideon Samson & Julius ’t Hart

Gideon Samson en Julius ‘t Hart schreven samen het boek Overspoeld en deze bijzondere samenwerking leidde tot een nominatie voor de Dioraphte Literatour Prijs 2015. Volgens 7Days sleept Gideon Samson je mee in de tsunami van 2004 “in een overrompelend verhaal dat verrast tot de laatste bladzijde”.

Lees verder...

Ik geef je de zon – Jandy Nelson

Ik geef je de zon van Jandy Nelson debuteerde op plek 8 in de New York Times Bestseller List en de vertaalrechten werden verkocht aan maar liefst 17 landen. Het boek is dan ook een aanrader voor iedereen die van een goede YA roman houdt.

Lees verder...