Literatour 2016

Van 17 september tot en met 25 september vindt de boekenweek voor jongeren plaats, oftewel ‘Literatour’. Dit jaar wordt er voor het eerst een geschenk geschreven door drie auteurs, het 3PAK.

3PAK is een verhalenbundel met drie korte verhalen. Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers zijn de auteurs van deze verhalen voor Young Adults. De eerste twee verhalen worden online verspreid, het complete 3PAK is te verkrijgen bij de deelnemende bibliotheken & boekhandels. Informeer naar de beschikbaarheid bij jouw boekhandel of bibliotheek in de buurt! Er zijn overigens ook mogelijkheden tot klassikale lessen voor docenten. Meer hierover is hier te vinden.

Daarnaast gaan vijftien auteurs scholen bezoeken om te praten over boeken. Zij toeren van 17 t/m 25 september langs middelbare scholen in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, schrijverschap en lezen. Ernest van der Kwast, Özcan Akyol, Daan Heerma van Voss, Alex Boogers, Mano Bouzamour, Nina Polak, Bregje Hofstede, Abdelkader Benali, Floortje Zwigtman, Khalid Boudou, Eva Burgers, Caja Cazemier, Buddy Tegenbosch, Daniëlle Bakhuis, Anne-Gine Goemans, Mirjam Mous en Helen Vreeswijk doen mee.

Best of YA heeft momenteel een hele leuke actie. Onderstaande toptitels zijn tot en met 31 oktober 2016 allemaal verkrijgbaar voor slechts een tientje per stuk! Heeft jouw boekhandel ze niet, of weten ze niet van de actie? Bestel ze dan op de website van bijvoorbeeld Bruna, Ako, Eci, of Libris.

Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2016
Lees ook:Literatour 2017
Lees ook:Ontvoerd – Helen Vreeswijk
Lees ook:Leestips De Jonge Jury 2017
Lees ook:Maffe meiden 4ever maf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>