Rubriek: BESPROKEN

Een bomvolle boomhut – Paul van Loon

Een bomvolle boomhut is een dikke omnibus van Paul van Loon voor de zomer! In deze vrolijke omnibus zijn drie boeken over de Leeuwenkuil gebundeld: Paniek in de Leeuwenkuil, Leeuwenroof en Lang leve de Leeuwenkuil! De Leeuwenkuilboeken zijn losjes gebaseerd op de jeugd van Alex van Hooff, die opgroeide in het dierenpark van zijn vader.

Lees verder...

Spelen met Kikker – Max Velthuijs

Momenteel zitten we middenin de Kikkertiendaagse (21 t/m 30 maart 2017) en vandaar dat er ook weer een gloednieuw boek is verschenen van Max Velthuijs: Spelen met Kikker. Ook zijn tot en met 15 mei 2017 alle Kikker-klassiekers tijdelijk slechts 10 euro per stuk!

Lees verder...

Klassieker: Ik kan nog steeds niet vliegen – Anna Woltz

Het ontroerende en spannende historische kinderboek Ik kan nog steeds niet vliegen van Anna Woltz is weer verkrijgbaar. Woltz liet zich voor dit boek inspireren door haar vader, die net als Luuk een wonderbaarlijke zomer in Denemarken beleefde na de Tweede Wereldoorlog. Het werd bekroond met de Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek.

Lees verder...

Lampje – Annet Schaap

Lampje is het schrijfdebuut van één van Nederlands succesvolste illustratoren, Annet Schaap. Uitgeverij Querido Kinderboek noemt het een ‘fantasierijk en origineel schrijfdebuut vol ruwe zeebonken, mysterieuze zeewezens en een dapper meisje’. 

Lees verder...