Verfilming van ‘Een lege burg’ als ‘Mijn hart is niet van steen’

een_lege_brugMijn hart is niet van steen is de verfilming van Een lege brug van Dirk Bracke. De productie is in volle gang.

Liefde voelen
Autisme is een stoornis waarover de meeste mensen te weinig weten. Het boek Een lege brug van Dirk Bracke (Davidsfonds) behandelt het thema autisme met bijzonder veel inleving. Het verhaal van een meisje met autisme en een jongen die liefde begint te voelen voor haar heeft ook regisseur Maikel Zweers meteen aangesproken. Inmiddels gaat hij met zijn productiebedrijf MZW Entertainment een soortgelijke, aangepaste verhaallijn verfilmen onder de titel Mijn hart is niet van steen. Hij werkt daarbij samen met NLfilm en met Johan Nijenhuis. Het verhaal in de film is groter opgezet dan in het boek. Er zijn nieuwe personages bij gekomen en het einde loopt anders af.

Eigen soundtrack
Cast en crew zijn inmiddels gevonden en de productie is in volle gang. Voor de hoofdrollen zijn al een hoop jonge enthousiaste acteurs gevonden. Zo zal Maxime Blokland de rol van Paulien spelen en Rien Strootman de rol van Siem. Maar er zijn ook gastrollen voor meer bekende acteurs weggelegd. Zo spelen ook Sjoerd de Bont (Wolfseinde, Hextasia) Armin Scheuten (Klein Holland, Bloedband, Expeditie Limburg), Ed Nouwen (o.a. DE-reclame) en Monique Schutz (School-tv, commercials) een rol in de film. De productie van een eigen soundtrack is tevens in volle gang. Wanneer de film in de zalen komt, is nog niet bekend.

Lees ook:Hij is te koop! Soundtrack Twilight
Lees ook:Dirk Brackes Engelenhuis verfilmd
Lees ook:Oorlogswinter Filmeditie
Lees ook:Trailer: Oorlogswinter
Lees ook:Meest verfilmde schrijfster van Nederland Carry Slee ontvangt Award

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Verfilming van ‘Een lege burg’ als ‘Mijn hart is niet van steen’

 1. Steve

  fantastisch, ben benieuwd hoe de film word.jongerenfilms draaien trouwens ook goed in het buitenland zoals belgie, engeland en duitsland.en zeker nu er ook nog bekende acteurs in meespelen en johan nijenhuis meewerkt.zijn er trouwens nog meer bners te zien dan monique schutz, armin scheuten of sjoerd de bont?

    /   Reply  / 
 2. Nada

  Ik hoop dat de film er snel komt, heb juist het boek gelezen!

    /   Reply  / 
 3. Mathias

  Is deze firlm er al?
  Ik vind er niks over online.

    /   Reply  / 
  1. Marleen Struik

   Ik kan er ook niets over vinden.. Ik denk dat de film uiteindelijk niet is gemaakt of uitgebracht, maar zeker weten doe ik het ook niet.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>