Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2017

Weg van Jowi Schmitz (Hoogland & Van Klaveren) is door de jury bekroond met de Dioraphte Literatour Prijs 2017 in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig.

‘Jowi Schmitz sleurt je aan je lurven het verhaal in vanaf de allereerste pagina. Tel daar de vernuftige constructie en de vele fenomenale scènes bij op en je weet dat je te maken hebt met gelaagde literatuur met een hoofdletter L.’, aldus de jury.

De prijs in de categorie Vertaald is voor Een van Sarah Crossan, vertaald door Sabine Mutsaers (Pepper Books). De Publiekprijs is gewonnen door De negen kamers van Peter-Paul Rauwerda (Lemniscaat).

De winnaars werden bekendgemaakt in het NPO Radio 1 programma Nieuws en Co door juryvoorzitter Miriam Piters, docente Nederlands op het Montessori Lyceum Rotterdam. De vakjury bestond uit vijf volwassen aangevuld met vijf leesgierige jongeren.

De winnaars van de Dioraphte Literatour Prijs ontvangen elk een cheque van € 15.000,-. Deze prijs zal vrijdagmiddag om 18.15 uur aan hen worden uitgereikt in Athenaeum Boekhandel Roeterseiland. Dit is tevens de feestelijke kick-off van de Literatour. Daarbij zal ook het eerste exemplaar van de geschenkbundel 3PAK door de auteurs Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp in ontvangst worden genomen. Zij schreven ieder een verhaal voor de bundel, die door de boekwinkel en openbare bibliotheken cadeau gedaan wordt aan scholieren van het middelbaar onderwijs.

Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2016
Lees ook:Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2015
Lees ook:Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2017
Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2015
Lees ook:Literatour: boekenweek voor jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>