Johannes de parkiet – Mark Haayema

Johannes de parkietDit verhaal begint met een volière. Of nou ja… eigenlijk met de bouw ervan. Of begon het al toen Gijs het idee kreeg om meer vogels te houden? Ach, het doet er niet toe. We zijn nu al begonnen.

Gijs heeft dus een volière gebouwd. Een prachtig vogelverblijf van gaas en hout. Het is ruim. Ruimte genoeg voor wel honderd vogels. Minstens. Maar zoveel heeft hij er niet. Nog niet. Hij heeft er eentje. Geen eendje, maar een parkiet. Johannes heet ie. Johannes de parkiet.

Hij zit mooi, alleen in zijn eigen kooi. Nog wel. Maar op een dag ruikt hij onraad. En hij heeft gelijk. Gijs heeft een doos vol piepgeluiden op de grond gezet. Vijf zebravinken en daar blijft het niet bij. Steeds meer vreemde vogels komen ‘zijn’ volière bewonen… Johannes vindt het allemaal maar niks!

Titel: Johannes de parkiet
Auteur: Mark Haayema
Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047623984
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Vreemde vogels
Lees ook:De wonderbaarlijke avonturen van Gijs en opa – Eric van ‘t Zelfde
Lees ook:Johannes Simmel overleden
Lees ook:Alle dieren levend en vrij – Mariken Jongman
Lees ook:Saar zoekt Pim thuis & in het park – Gerry Turley

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>