Literatour 2017

Van 16 tot en met 24 september 2017 is het weer tijd voor Literatour, oftewel de boekenweek voor jongeren. Ook dit jaar is er weer een geschenk geschreven door drie auteurs, het 3PAK.

3PAK is een verhalenbundel met drie korte verhalen. Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp zijn de auteurs die de uitdaging dit jaar zijn aangegaan om alle jongeren van Nederland te boeien met een kort verhaal. Dit succesvolle trio is bekend van respectievelijk EusDe belofte van Pisa en Underdog. De gebundelde verhalen worden als 3PAK cadeau gedaan aan scholieren van het middelbaar onderwijs door de boekwinkel en openbare bibliotheken. Informeer naar de beschikbaarheid bij jouw boekhandel of bibliotheek in de buurt!

Daarnaast vormen vijfentwintig jongerenschrijvers het gezicht van de campagne. Zij toeren langs scholen in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, literatuur en lezen en met leesplezier te inspireren. Dit zijn de deelnemende schrijvers: Özcan Akyol, Daniëlle Bakhuis, Kees van Beijnum, Abdelkader Benali, Stella Bergsma, Khalid Boudou, Mano Bouzamour, Eva Burgers, Caja Cazemier, Anne-Gine Goemans, Saïd El Haji, Sanneke van Hassel, Daan Heerma van Voss, Auke Hulst, Raoul de Jong, Ernest van der Kwast, Cis Meijer, Gustaaf Peek, David Pefko, Gideon Samson, Natasza Tardio, Buddy Tegenbosch, Elfie Tromp, Arthur Umbgrove en Margje Woodrow. Klik hier voor de uitgebreide agenda van de tour op de site van Literatour.

HarperCollins heeft momenteel een hele leuke actie. Onderstaande toptitels zijn tot en met 30 oktober 2017 allemaal verkrijgbaar voor slechts een tientje per stuk! Lees hier de recensie van Kinderboeken.blog.nl over het prachtige boek Liefde & Gelato van Jenna Evans Welch dat ook meedoet aan de actie.

Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2017
Lees ook:Literatour 2016
Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2016
Lees ook:Literatour: boekenweek voor jongeren
Lees ook:Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>