Rubriek: Kinderboekenweek

NS Kinderboekenruil op zondag 15 oktober 2017

Momenteel is het Kinderboekenweek en omdat de NS hoofdsponsor is sluiten zij ook dit jaar de Kinderboekenweek af met de NS Kinderboekenruil. Dit organiseren zij nu al voor de 3e keer. Dit jaar kunnen kinderen op zondag 15 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur hun boek ruilen op station Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.

Lees verder...

Recensie: Kattensoep – Janneke Schotveld (Kinderboekenweekgeschenk 2017)

Doerak, Pommetje, Sjakie, Foetsie, Bolletje, Johannes, Pim, mevrouw van Dam, Sjaak, Brutus, Japie, Tipsy, Mario, Poekie, Eefje Eenoog, Mus, Avi, Basje, meneer Pen, Catootje, Dwarrel en Obama. Dit zijn de sterren die allemaal schitteren in het Kinderboekenweekgeschenk 2017 van Janneke Schotveld met illustraties van Annet Schaap.

Lees verder...

63e Kinderboekenweek van start

Het is 4 oktober 2017 en dus is het weer zover: de Kinderboekenweek gaat van start! Dit jaar is het alweer de 63e editie van dit vrolijke leesfestijn en het thema van dit jaar is griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng! 

Lees verder...

Winnaars Gouden Penseel & Gulden Palet 2017

De Penseeljury heeft op 19 september 2017 in het Rijksmuseum het prentenboek Tangramkat van illustrator Martijn van der Linden (Lemniscaat) bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek dat het afgelopen jaar in Nederland is uitgegeven. Het Gouden Penseel is een literatuurprijs die sinds 1973 jaarlijks wordt toegekend.

Lees verder...

Martijn van der Linden en Maranke Rinck maken Prentenboek Kinderboekenweek 2017

Het CPNB heeft bekendgemaakt dat het het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 wordt gemaakt door illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck. Martijn en Maranke werkten eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat (Uitgeverij Lemniscaat). Afgelopen jaar maakte Floor Rieder het Prentenboek voor de Kinderboekenweek. Dat verscheen in een oplage van 46.000 exemplaren. Martijn van der Linden (1979)

Lees verder...

Janneke Schotveld schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2017

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft bekendgemaakt dat het Kinderboekenweekgeschenk 2017 zal worden geschreven door Janneke Schotveld. Annet Schaap maakt de illustraties. Schotveld is de auteur van de succesvolle kinderboekenreeks Superjuffie! en debuteerde in 2007 met Villa Fien bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf. Haar eerste Superjuffie-boek verscheen in 2010 en in mei 2017

Lees verder...

62e Kinderboekenweek van start

We hebben er weer lang naar uitgekeken, maar nu is het dan eindelijk begonnen: de Kinderboekenweek! Het is alweer de 62e editie van dit jaarlijkse festijn en dit jaar is het thema opa’s en oma’s, voor altijd jong! Kinderboekenweekgeschenk Het geschenk dat dit jaar zal worden uitgedeeld door de boekhandels in Nederland heet Oorlog en Vriendschap en

Lees verder...

Verroen schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2016

Deze week maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bekend dat het Kinderboekenweekgeschenk 2016 zal worden geschreven door de 87-jarige schrijver Dolf Verroen. Eerder werd ook al het thema van de Kinderboekenweek 2016 onthuld.

Lees verder...

Raar maar waar: Kip

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over de kip. “Kippen worden rustig van tv kijken.”

Lees verder...

Raar maar waar: Lengte

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over lengte. “’s Ochtends ben je een stukje langer dan ’s avonds.”

Lees verder...

Raar maar waar: Kauwgum

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2015, ‘Raar maar waar’, besteden we elke dag aandacht aan een ‘Raar maar waar’ feitje. Vandaag gaat dit over kauwgum. “Kauwgum kauwen is goed voor je hersenen.”

Lees verder...