Rubriek: Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen 2017 van start

Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen 2017 van start gegaan! Traditioneel worden deze dagen geopend met het Nationale Voorleesontbijt waarbij bekende Nederlanders voorlezen aan kinderen. De voorleesdagen duren dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari. Dit jaar zullen onder anderen Ronald Plasterk, Lilianne Ploumen, Kees Tol, Eberhard van der Laan, Martin van Rijn, Beatrice de

Lees verder...

De kleine walvis verkozen tot Prentenboek van het jaar 2017

De kleine walvis van Benji Davies is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2017. Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2017, die worden gehouden van 25 januari t/m 4 februari 2017, zal dit boek centraal staan. Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje aan het strand. Na een stormachtige nacht vindt hij

Lees verder...

Nationale Voorleesdagen 2016 van start

Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen 2016 van start gegaan met het Nationale Voorleesontbijt. Bekende Nederlanders lezen voor aan kinderen tijdens dit jaarlijks terugkerende ontbijt. De voorleesdagen duren dit jaar van 27 januari tot en met 6 februari.

Lees verder...

Verkiezing BoekStart Babyboekje 2016

Binnenkort zullen de Nationale Voorleesdagen weer plaatsvinden en dit jaar zijn deze van 27 januari tot en met 6 februari. Omdat het dit jaar ook het Jaar van het Boek is, organiseert BoekStart voor de tweede keer de Verkiezing BoekStart Babyboekje.

Lees verder...

Voorleestips van Boer Jan

Door middel van de slogan “Voorlezen, elke dag een feest!” probeert de Stichting Lezen & Schrijven voorlezen te promoten. Momenteel is de jaarlijkse campagne de Nationale Voorleesdagen weer bezig.

Lees verder...