De start van Literatour 2015

Eindelijk is het dan zover: de allereerste boekenweek voor jongeren gaat vandaag van start! Van 23 tot en met 29 maart besteden we dan ook uitsluitend aandacht aan Young Adult boeken op deze blog.

De nieuwste boeken zullen worden besproken, de prijswinnaars van de Dioraphte Literatour Prijs zullen worden bekendgemaakt en we kijken naar de populairste YA-novels uit het verleden. Vanaf volgende week zullen we ook de andere leeftijdsgroepen weer gaan bespreken, maar deze week zal de blog compleet in het teken staan van Young Adult boeken.

Schrijvers als John Green, Rainbow Rowell, Mirjam Mous, Zoe Sugg, Michael Grant: ze zullen allemaal aan bod komen. Steeds meer Engelstalige Young Adult boeken worden vertaald naar het Nederlands, zodat ze toegankelijker worden voor een breder publiek. Vergeet ook niet dat Young Adult boeken ook zeer geschikt zijn voor volwassenen; de inhoud gaat vaak over volwassen onderwerpen en niet alleen maar over de jeugd.

Lees ook:Deze blog gaat stoppen, maar…
Lees ook:Literatour: boekenweek voor jongeren
Lees ook:Let it snow – John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle
Lees ook:Eleanor & Park – Rainbow Rowell
Lees ook:Klassieker: Een weeffout in onze sterren – John Green

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>