Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2015

Maandag begint de allereerste boekenweek voor jongeren: Literatour. Op deze blog zullen we dan de hele week veel aandacht besteden aan boeken voor jongeren en Young Adults. Vandaag trappen we alvast af met de tien nominaties voor de Dioraphte Literatour Prijs (DLP) 2015.

Uitgeverijen Querido en De Geus hebben ditmaal ieder twee titels onder de tien genomineerden. De prijs wordt op vrijdag 27 maart uitgereikt in de categorieën Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald.

Nominaties Oorspronkelijk Nederlandstalig:
- De veteraan - Johan Faber (Nijgh & Van Ditmar)
- De lieve vrede - Geertje Kindermans (Nieuw Amsterdam)
- Birk - Jaap Robben (De Geus)
- Overspoeld - Gideon Samson en Julius ’t Hart (Querido)
- Valavond - Marita de Sterck (Querido)

Nominaties Vertaald:
- Zac & Mia - A.J. Betts, V = Aimee Warmerdam (Blossom Books)
- Bunkerdagboek - Kevin Brooks, V = Jenny de Jonge (De Harmonie)
- De geur van vrijheid -Guiseppe Catozzella, V = Manon Smits (De Geus)
- Een bijna volmaakte vriendschap - Milena Michiko Flašar , V = Isabelle Schoepen / Kris Lauwerys (Cossee)
- Eleanor & Park - Rainbow Rowell, V = Annelies Jorna / Ineke Lenting (Van Goor)

De Dioraphte Literatour Prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt, maar heet voor het eerst de Dioraphte Literatour Prijs. De prijs is namelijk voortaan verbonden aan Literatour, de boekenweek voor jongeren. Ook wordt dit jaar voor het eerst de jury versterkt met twee jongeren.

En: er is ook een Publieksprijs! Jongeren tussen de 15 en 18 jaar mogen vanaf 23 maart stemmen op hun favoriete boek via www.literatour.nu. De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van 15.000 euro. Stemmen kan tot en met vrijdagmiddag 27 maart 12:00 uur. De winnaars worden diezelfde middag bekendgemaakt tijdens de uitreiking in het Theater van ’t Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2015
Lees ook:Literatour: boekenweek voor jongeren
Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2017
Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2016
Lees ook:Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>