Rubriek: Familie

Bettie en Harrie in 13 ongelukjes (die niemand zag aankomen) – Anna Vercammen

Bettie en Harrie in 13 ongelukjes (die niemand zag aankomen) is een grappige, extra dikke verhalenbundel van Anna Vercammen over een bazige, grote zus en een volgzaam broertje. Het bevat hilarische tekst, absurde verhaaltjes over groot worden, ontdekken en veel fantasie. en trefzekere illustraties van Sabien Clement.

Lees verder...

Klier-Pier Pokkenmier – Ingrid Verhelst

Klier-Pier Pokkenmier (Leve het pantoffeldier!) is een grappig en luchtig geschreven verhaal over alcoholmisbruik van schrijfster Ingrid Verhelst en illustratrice Martine Van Audenhove. Het is een sterke weergave van hoe de thuissituatie het zelfvertrouwen van de hoofdfiguur ondermijnt.

Lees verder...

Recensie: Stranders – Iris Stobbelaar

Stranders is het debuut van Iris Stobbelaar en een spannend fantasyboek voor kinderen vanaf 10 jaar met illustraties van Maaike Putman. Het hoofdpersonage Job is een gewone jongen die houdt van voetballen op straat met zijn vriendjes. Maar op zijn zusje Kaatje passen vindt hij niet zo leuk… en laat dat gegeven nou net leiden

Lees verder...

Steen voor steen – Margriet Ruurs & Nizar Ali Badr

Steen voor steen van Margriet Ruurs en Nizar Ali Badr vertelt het verhaal van een familie op de vlucht. Een uniek, poëtisch en actueel boek in Nederlands en Arabisch, met prachtige kunstwerken van kiezelstenen, gemaakt door een Syrische kunstenaar. Bij het boek zitten ansichtkaarten, om uit te delen of op te hangen.

Lees verder...