Rubriek: Dieren

Het spookt bij Madame Rat – Thera Coppens

In dit fraai geïllustreerde prentenboek wordt op een lichte toon een glashelder verhaal verteld over mensen die anders zijn en de nare toestanden die daardoor soms onder kinderen of zelfs bij volwassenen oplaaien en dan niet met een feestmaal eindigen. De mildgekleurde illustraties, de heerlijke rommelzolder en intieme portretjes van de dieren maken dit boek

Lees verder...

Schaduw – Michael Morpugo

Schaduw gaat over de vriendschap tussen de Engelse jongen Matt en Aman, afkomstig uit Afghanistan. Schaduw is de naam van de hond van Aman. Aman vlucht met zijn moeder en een aangelopen hond na een aanslag van de Taliban naar Engeland.

Lees verder...

Joep! – Mark Haayema

Joep! van Mark Haayema is nu een theatervoorstelling en daarom is dit prentenboek met illustraties van Wouter Tulp ook weer leverbaar! Het boek benadert de thema’s stotteren en homoseksualiteit op een vrolijke, subtiele manier.

Lees verder...

Insectenrijk – Susie Brooks

Ontdek de verborgen wereld tussen het gebladerte met het prachtige boek Insectenrijk van Susie Brooks en Dawn Cooper. Wie dit boek openslaat, vindt een verzameling levende juweeltjes. Want verscholen in het groene gebladerte bevindt zich een onverwacht kleurrijke wereld.

Lees verder...