Paard, paard, tijger, tijger – Mette Eike Neerlin

Paard, paard, tijger, tijger is een prachtig Deens 12+ coming-of-age-verhaal van Mette Eike Neerlin. Het is een boek om bij te huilen en bij te lachen en het werd bekroond met de Deense nationale Book Award 2015. Ook bevat het herkenbare thema’s als familie, vriendschap, eenzaamheid en verdriet.

Het leven van Honey is al gecompliceerd genoeg met haar chaotische familie. Thuis draagt ze (mede) de zorg voor haar gehandicapte zus en voor het huishouden en wil ze het iedereen naar de zin te maken. Ze probeert om niet op te vallen en geeft nooit tegenspraak.

Als haar op een dag gevraagd wordt, terwijl ze bij de bushalte slentert, of ze met de bus mee moet, antwoordt ze vanzelf “ja’. En ze zegt ook ‘ja’ op de vraag of zij Karen is die als laatste verwacht wordt op de cursus Chinees. En op de vraag of zij de kleindochter is die Marcel in het hospice komt opzoeken. Zo komt ze in onmogelijke situaties terecht, maar sluit ze ook vriendschap met de terminaal zieke Marcel.

Marcel laat haar zien dat ze zelf keuzes mag maken en haar eigen pad kan kiezen. Op haar beurt helpt Honey Marcel om zich te verzoenen met zijn verloren dochter.

Titel: Paard, paard, tijger, tijger
Auteur: Mette Eike Neerlin
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000354993
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:Welpje en Tijger – Jonny Lambert
Lees ook:Het paard van een dollar (Storm 1) – Lauren St John
Lees ook:Hond vermist in Puppy Patrol!
Lees ook:Tip van de week: Hond vermist
Lees ook:Het sneeuwwitte paard (Ridder Rik 2) – Vivian French

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>