Recensie: Mijn fantastische breiende oma – Rowena Blyth

Heeft je kind een breiende oma, moeder of juf? Dan is Mijn fantastische breiende oma een geweldig boek om voor te lezen! Met op de cover een breiende oma met breinaalden in haar grijze haar denk je meteen dat het een klassiek breiverhaal is, maar schijn bedriegt…

Rowena Blyth heeft juist een avontuurlijke oma neergezet in Mijn fantastische breiende oma. Een oma die met haar kleindochter een enorme reis over de wereld gaat maken! Als je het boek openslaat krijg je hier meteen al een aanwijzing over, want er staan allemaal schattige pinguïns met gehaakte truitjes op het binnenblad. ‘Oma is dol op breien,’ vertelt haar kleindochter Molly op de eerste bladzijde van het mooie, grote prentenboek. ‘Ze kan er gewoon niets aan doen.’ Oma en haar kleindochter zitten op twee stoelen in de woonkamer van oma. De kleindochter houdt de draad vast waarmee oma aan het breien is. De zwarte kat van oma trekt er stiekem ook even aan.

Molly vertelt dat haar oma van alles voor haar breidt: truien, mutsen, handschoenen, sjaals, teddyberen en speeltjes. Ook een jasje voor de poes en een pop voor de wc-rolletjes heeft oma al gemaakt! ‘Bij oma hoor ik alleen: insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden.’ Op een avond zitten oma en kleindochter Molly gezellig samen voor de tv. Er is een programma op over sneeuwstormen in Antarctica en oma vindt de pinguïns in de kou heel zielig en wil graag truien voor hen breien. Sterker nog, ze vertrekken meteen per vliegtuig naar de pinguïns! Eenmaal aangekomen zien ze echter niet de paar pinguïns van tv, maar wel tweehonderd of meer pinguïns bij elkaar staan! Een bladzijde vol…

Oma gaat meteen aan het breien en stopt niet totdat alle pinguïns een wollen trui aan hebben. Vervolgens zwemt er ook nog een walvis voorbij die graag een muts van oma wil. Even later zijn er vele dieren die iets willen laten breien door oma. Ze vormen een grote wachtrij. Oma raakt er helemaal overstuur van, maar blijft toch dapper verder breien. Oma en Molly reizen vervolgens alle continenten af en laten ‘nauwelijks een steekje vallen’. Op de volgende bladzijde staat dan ook een lange lijst met dieren die oma heeft geholpen aan iets warms van wol. Ja, de hele wereld zag er vanuit de ruimte uit als een ‘gigantische wollen bal!’

Maar op een dag begint het regenen en te regenen… Dit zorgt ervoor dat alles wat oma had gebreid begint te krimpen! Oma raakt weer overstuur, maar Molly heeft gelukkig een plannetje. Ze gaan alles snel uitrafelen! Alle dieren doen mee om de wol te verzamelen en oma en Molly keren met een volle tas wol weer terug naar huis. Heeft oma nu haar lesje geleerd?

Wat een vrolijke boel heeft Rowena Blyth ervan weten te breien in haar nieuwe prentenboek Mijn fantastische breiende oma. Oma is een lieflijk dametje die het alleen maar goed voor heeft met de wereld om haar heen, maar daarbij wat steekjes laat vallen. Gelukkig is haar slimme kleindochter Molly ook van de partij om oma uit netelige situaties te redden. Veel breien is leuk, maar het kan ook een keerzijde hebben zoals je in dit prentenboek zult zien!

De kleurrijke illustraties van Blyth zijn fantastisch en je kind(eren) leert tegelijkertijd ook een hoop nieuwe dieren, vooral de bijzondere soorten die oma en Molly tegenkomen in Antarctica. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een simpel boek, maar als je er eenmaal induikt ontdek je veel thema’s waar je het met je kind over kunt hebben. Ook beroemde en bijzondere gebouwen overal ter wereld worden bijvoorbeeld door oma aangekleed en zorgen voor interactie met je kind(eren). Maar uiteindelijk zijn de schattige pinguïns toch wel het allerleukst!

Titel: Mijn fantastische breiende oma
Auteur: Rowena Blyth
Uitgeverij: Bakermat
ISBN: 9789059243873
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Baby ziet… Milo ziet de wereld in zwart-wit – Rowena Blyth
Lees ook:Het lied van de blauwe pinguïn – Petr Horáček
Lees ook:Mijn eerste 1000 dieren – Agnes Besson
Lees ook:Ik en de wilde dieren – Liesbet Slegers
Lees ook:Een perfect kind? – Michaël Escoffier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>