We hebben er een geitje bij! verkozen tot Prentenboek van het jaar 2016

We hebben er een geitje bij! van schrijfster Marjet Huiberts met illustraties van Iris Deppe is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2016. Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2016, die worden gehouden van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari 2016, staat dit boek centraal.

Onlangs verscheen nog Huiberts’ nieuwe boek Dag meneer, hebt u een hond? Ook hierin staan illustraties van het jonge tekentalent Iris Deppe. In We hebben er een geitje bij! is er een nieuwe bewoner geboren op de kinderboerderij.

Voor Mik het babygeitje heeft gevonden moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.

Ook is de Prentenboek TopTien van De Nationale Voorleesdagen bekend gemaakt. Nederlandse jeugdbibliothecarissen hebben naast We hebben er een geitje bij! nog negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2014.

Prentenboek TopTien van het Jaar 2016:
De krijtjes staken - Drew Daywalt en Oliver Jeffers (De Fontein)
De krokodil die niet van water hield - Gemma Merino (Lemniscaat)
De leeuw en het vogeltje - Marianne Dubuc (Querido)
Feestmaal voor de koning - Marlies Verhelst en Linde Faas (Lemniscaat)
Gewonnen - Ruth Wielockx (Clavis)
Gonnie & vriendjes in ganzenpas - Olivier Dunrea (Gottmer)
Het ei van Egel - Nozomi Takahashi (De Eenhoorn)
Sneeuwwitje breit een monster - Annemarie van Haeringen (Leopold)
Vergeet mij nietje - Milja Praagman (De Eenhoorn)
We hebben er een geitje bij! - Marjet Huiberts en Iris Deppe (Gottmer)

De belangrijkste criteria bij het kiezen van de TopTien en het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters.

Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt voor de 13e achtereenvolgende keer plaats.

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het prentenboek We hebben er een geitje bij! uit in een mini-editie voor 4,95 euro. Deze zal tijdens de Nationale Voorleesdagen – eind januari en begin februari 2016 – te koop zijn.

Titel: We hebben er een geitje bij!
Auteur: Marjet Huiberts
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025755966
Voor peuters en kleuters.

Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2016 van start
Lees ook:We hebben er een geitje bij! (geschenkset) – Marjet Huiberts
Lees ook:Dag meneer, hebt u een hond? – Marjet Huiberts
Lees ook:Beestje, kom je op mijn feestje? – Marjet Huiberts
Lees ook:De kleine walvis verkozen tot Prentenboek van het jaar 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>