Ssst! De tijger slaapt verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Dit prentenboek zal dus centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen, die volgend jaar zullen worden gehouden van 24 januari t/m 3 februari 2018.

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

Britta is een bekroond en beroemd Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar en wordt in Nederland door Uitgeverij Gottmer uitgegeven. Ze heeft meer dan 70 kinderboeken geschreven en geïllustreerd en die zijn in meer dan 20 verschillende landen gepubliceerd. Haar werk won vele Awards.

Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2016, die de Prentenboek TopTien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018, die worden gehouden tot zaterdag 3 februari 2018, krijgen deze tien boeken extra aandacht. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie voor € 4,95 inclusief app.

Prentenboek TopTien van het Jaar 2018:
Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup (Gottmer)
Gewoon zoals je bent van Jonny Lambert (Veltman)
Slaap maar fijn, bouwterrein van Sherri Duskey Rinker en Tom Lichtenfeld (Moon)
Antonia van Anke de Vries en Piet Grobler (Lemniscaat)
De kusjeskrokodil van Jozua Douglas en Loes Riphagen (De Fontein)
Alberts boom van Jenni Desmond (Lemniscaat)
Ik ben bij de dinosaurussen geweest van Edward van de Vendel en Floor de Goede (Querido)
Mijn potje van Anita Bijsterbosch (Clavis)
Mmm… een taart! van Susanne Strasser (Hoogland & Van Klaveren)
Nog even mijn haartjes wassen van Jörg Mühle (Gottmer)

De belangrijkste criteria bij het kiezen van de Prentenboek TopTien en het Prentenboek van het Jaar zijn dat het boek een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties heeft en bovendien voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt voor de 15de keer plaats.

Titel: Ssst! De tijger slaapt
Auteur: Britta Teckentrup
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025765460
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2018 van start
Lees ook:De kleine walvis verkozen tot Prentenboek van het jaar 2017
Lees ook:Prentenboek van het Jaar
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2015 van start gegaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>