Gezien op Twitter: Utrecht dit weekend in teken van voorlezen en boeken!

2 november 2013 – Nog geen plannen voor morgen? Ga dan zondag 3 november lekker naar Utrecht. De culturele zondag heeft een prachtprogramma voor kleine en grote boekenliefhebbers. 

In samenwerking met Het Literatuurhuis, de Utrechtse Bibliotheek en vele andere organisaties worden unieke activiteiten georganiseerd. Van een expeditie langs Utrechtse boekenkasten tot een literaire quiz in de Winkel van Sinkel en van een vossenjacht met bekende literaire figuren tot een verhaaldiner. Aanleiding voor dit weekend is het landelijke Jaar van het Voorlezen en de aftrap van Nederland Leest.

De aftrap van Op bezoek bij het boek is vandaag in 5 bibliotheken met theatervoorstellingen, voorleessessies en een ruilbuurtboekenkast. In de Centrale Bibliotheek staat ’s avonds de door Nederland Leest gekozen klassieker Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans centraal tijdens het programma Alive & Buzzing.

Morgen is de ontdekkingstocht langs boekenkasten in de Utrechtse binnenstad, waar bekende en minder bekende Utrechters voorlezen uit hun lievelingsboeken en favoriete bundels. De stad wordt bevolkt door boekenpersonages als Dikkie Dik en de Grijze Jager. Er zijn workshops, lezingen en theatrale voorleessessies voor verschillende leeftijden. Alle verschijningsvormen van het boek komen aan bod: oude en nieuwe boeken, uitbundige en verstilde verhalen, maar ook ‘vertalingen’ naar film, theater, muziek. Ga naar de website voor het precieze programma!

Bron: website Culturele zondagen

Lees ook:Website Voorleesweek online
Lees ook:Sterke verhalen in Nederlands Limburg
Lees ook:Donderdag Gedichtendag
Lees ook:Wil jij ook naar het Carry Slee Event in Amsterdam?
Lees ook:Doe je ook mee?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>