Verroen schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2016

Deze week maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bekend dat het Kinderboekenweekgeschenk 2016 zal worden geschreven door de 87-jarige schrijver Dolf Verroen. Eerder werd ook al het thema van de Kinderboekenweek 2016 onthuld.

Verroen heeft vele kinderboekentitels op zijn naam staan, won driemaal een Zilveren Griffel en werd bekroond met de internationale prijzen Premio Europeo, de Deutsche Jugendliteraturpreis en De Gustav-Heinemann-Friedenspreis.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Floor Rieder. In 2014 debuteerde zij met Het raadsel van alles wat leeft, waarmee zij het Gouden Penseel won. Daarnaast verzorgde zij de illustraties voor Het wonder van jou en je biljoenen bewoners (beide van Jan Paul Schutten) en voor de heruitgave van Alice in Wonderland van Lewis Carroll.

Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa’s en oma’s centraal onder het motto Voor altijd jong! De 62ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016.

Lees ook:Waar is Ludwig? – Floor Rieder (Prentenboek Kinderboekenweek 2016)
Lees ook:Het wonder van jou en je biljoenen bewoners – Jan Paul Schutten
Lees ook:Gouden Griffel en Gouden Penseel voor Het raadsel van alles wat leeft
Lees ook:De cycloop – Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Mooiste boekomslag 2014: Alice in Wonderland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>