62e Kinderboekenweek van start

We hebben er weer lang naar uitgekeken, maar nu is het dan eindelijk begonnen: de Kinderboekenweek! Het is alweer de 62e editie van dit jaarlijkse festijn en dit jaar is het thema opa’s en oma’s, voor altijd jong!

Kinderboekenweekgeschenk
Het geschenk dat dit jaar zal worden uitgedeeld door de boekhandels in Nederland heet Oorlog en Vriendschap en werd geschreven door Dolf Verroen. Er zal een recensie van dit boek op de Kinderboekenblog verschijnen.

Het prentenboek van de Kinderboekenweek werd dit jaar gemaakt door Floor Rieder. Dit bijzondere huisjesprentenboek heet Waar is Ludwig? en zal op deze blog worden besproken. Het boek is verkrijgbaar voor slechts 7,95 euro.

Kerntitels Kinderboekenweek

Groep 1 & 2

Groep 3 & 4

Groep 5 & 6

Groep 7 & 8

Het thema van deze Kinderboekenweek is ‘Voor altijd jong!’; de focus ligt dan ook op boeken waarin opa’s en oma’s centraal staan. De afgelopen weken zijn er dan ook al veel boeken besproken of gerecenseerd met dit thema en ook deze week zullen er nog boeken aan bod komen waar een opa of oma in zit.

Een vrolijke en gezellige kinderboekenweek gewenst met veel leesplezier!

Lees ook:61e Kinderboekenweek van start
Lees ook:63e Kinderboekenweek van start
Lees ook:Nog een mop, Bob! – Kees de Boer
Lees ook:Kom van dat dak, juf! (Juf Fiep 11) – Corien Oranje
Lees ook:Twee leuke filmpjes Kinderboekenweek 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>