Knikkeruil – Maranke Rinck (Prentenboek Kinderboekenweek 2017)

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden. Het prachtige en grappige Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt.

Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

Al vanaf hun debuut was het duidelijk dat Martijn van der Linden (1979) en Maranke Rinck (1976) zouden uitgroeien tot de hele groten: Het prinsenkind werd een internationaal succes en daarna volgden er nog vele. Zo won Van der Linden al enkele van de belangrijkste prijzen, zoals de Woutertje Pieterse Prijs, de Golden Parents’ Choice Award, en de kinderjuryprijs van de Biënnale van Bratislava.  Het echtpaar werkte eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat.

Titel: Knikkeruil
Auteur: Maranke Rinck
Uitgeverij: CPNB
ISBN: 9789059654303
Voor jong en oud.

Lees ook:Martijn van der Linden en Maranke Rinck maken Prentenboek Kinderboekenweek 2017
Lees ook:Tangramkat – Maranke Rinck
Lees ook:Winnaars Gouden Penseel & Gulden Palet 2017
Lees ook:NS Kinderboekenruil op zondag 15 oktober 2017
Lees ook:63e Kinderboekenweek van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>