NS Kinderboekenruil op zondag 15 oktober 2017

Momenteel is het Kinderboekenweek en omdat de NS hoofdsponsor is sluiten zij ook dit jaar de Kinderboekenweek af met de NS Kinderboekenruil. Dit organiseren zij nu al voor de 3e keer. Dit jaar kunnen kinderen op zondag 15 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur hun boek ruilen op station Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.

In ieders boekenkast staan mooie boeken, maar sommige staan daar maar en worden al een tijdje niet meer gelezen. Je kind is er misschien te oud voor geworden of heeft het al minstens 3 x gelezen. Zo’n boek blijft vaak in de kast staan zonder dat er nog iemand naar omkijkt. Dat is natuurlijk jammer. Daar kun je misschien nog wel iemand anders blij mee maken.

Daarom organiseert de NS op de laatste zondag van de Kinderboekenweek de NS Kinderboekenruil, waar kinderen hun boek mogen ruilen voor een ander. Dat kan het boek zijn van een ander kind, of 1 van de nieuwe boeken die zij hebben klaargezet. Bovendien wordt er die dag voorgelezen door kinderboekenschrijvers en conducteurs in een mini-voorleescoupé.

Tijdens de Kinderboekenruil kunnen kinderen maximaal 1 boek ruilen. Zo krijgen zo veel mogelijk kinderen de kans om een van de 1000 nieuwe boeken uit te zoeken die de NS heeft klaargezet.

De NS vindt het leuk als je een persoonlijk berichtje achterlaat voor de nieuwe eigenaar van jouw boek. Ze vragen je daarom het zogenaamde ruilbriefje in te vullen en mee te nemen naar de Nationale Kinderboekenruil.

Kinderen kunnen zich zondag 15 oktober laten voorlezen door kinderboekenschrijvers, conducteurs en bibliotheekmedewerkers. Conducteur John Piqué leest voor. Maar er zijn ook een aantal bekende kinderboekenschrijvers:

  • Janneke Schotveld: bekend van Superjuffie maar ze schreef dit jaar ook het Kinderboekenweekgeschenk
  • Maranke Rinck (schrijfster) en Martijn van der Linden (illustrator) van het prentenboek van de Kinderboekenweek
  • Anna Woltz
  • Ruben Prins
  • Koos Meinderts (hij won dit jaar de Gouden Griffel)

Kijk hier in het schema wanneer je favoriete voorleesmoment is. Om 15.00 uur is het afsluitmoment op Utrecht Centraal. Er wordt dan een symbolische handeling verricht door Janneke Schotveld, illustrator Annet Schaap en de makers van het Prentenboek van de Kinderboekenweek, Maranke Rinck en Martijn van der Linden. De Kinderboekenweek 2017 is dan officieel ten einde.

De NS doneert alle boeken die op dat moment over zijn aan Stichting Kinderzwerfboek. Zo gaat er geen boek verloren en krijgen alle boeken na afloop van de NS Kinderboekenruil een nieuwe bestemming!

Lees ook:Martijn van der Linden en Maranke Rinck maken Prentenboek Kinderboekenweek 2017
Lees ook:Van ruilen komt huilen (Bobbels & Bubbels) – Ilona Lammertink
Lees ook:Verroen schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2016
Lees ook:Ruil je boek met Wisselboek
Lees ook:Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht – Harmen van Straaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>