Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2017

Het begin van het nieuwe schooljaar wordt ook dit jaar weer gemarkeerd door de Literatour: dé Boekenweek voor jongeren uit de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo. Schrijvers gaan tussen 16 en 24 september 2017 op tournee langs scholen, er is een speciaal voor deze week geschreven geschenk (3PAK, een bundel met drie korte verhalen) en een publieksprijs waar alle jongeren hun stem voor kunnen uitbrengen.

Om de week af te trappen vindt er op 15 september 2017 een heus gala plaats: het Yalbal. Iedereen is van harte welkom om los te gaan op de dansvloer met literaire helden uit binnen- en buitenland. Ook wordt die avond de Dioraphte Literatour Prijs uitgereikt aan de beste jongerenboeken van het voorafgaande jaar. Er zijn drie prijzen te vergeven: één in de categorie vertaald, één in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig en er is een publieksprijs.

De volgende vijf titels zijn genomineerd in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig:

Walter van den Berg: Schuld. Das Mag. 2016.
Hanna Bervoets: Ivanov. Atlas Contact. 2016.
Jente Posthuma: Mensen zonder uitstraling. Atlas Contact. 2016.
Peter-Paul Rauwerda: De negen kamers. Lemniscaat. 2016.
Jowi Schmitz: Weg. Hoogland van Klaveren. 2016.

De volgende vijf titels zijn genomineerd in de categorie Vertaald:

Joelle Charbonneau: Nodig. Karakter uitgevers. 2016. V: Carolien Metaal.
Emma Cline: De meisjes. Lebowski Publishers. 2016. V: Tjadine Stheeman.
Sarah Crossan: Een. Pepper Books. 2016. V: Sabine Mutsaers.
Inés Garland: Steen, papier, schaar. Querido. 2016. V: Corrie Rasink.
Jenny Valentine: Door het vuur. Luitingh-Sijthoff. 2016. V: Jenny de Jonge.

Na de zomervakantie zullen vijf jongeren de gelederen van de vakjury versterken. Dat zijn drie jongeren meer dan vorig jaar! Gezamenlijk zullen ze uit de genomineerde boeken een winnaar voor vertaald en een winnaar voor oorspronkelijk Nederlands kiezen. Stem van 4 t/m 14 september 2017 via www.literatour.nu op het boek dat volgens jou de publieksprijs verdient. Deel je stem via sociale media en laat zien dat literatuur voor jongeren leeft!

Lees ook:Nominaties Dioraphte Literatour Prijs 2015
Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2017
Lees ook:Nominaties Prijs van de Jonge Jury & Gouden Lijst 2016 bekend
Lees ook:Literatour: boekenweek voor jongeren
Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>