Vrolijk – Mies van Hout

Wie kent deze vrolijke vis nog niet? Dit prentenboek staat in de Prentenboek TopTien van de Nationale Voorleesdagen 2013!

In de diepzeewereld van Vrolijk duiken flonkerende vissen op uit de duisternis. Ze voeren je mee in emoties van benieuwd naar verdrietig, van verlegen naar trots en van boos naar gelukkig. Een boek om vrolijk van te worden.

Hoe ‘Vrolijk’ ontstond
Tijdens het geven van een workshop aan kinderen raakte Mies van Hout geïnspireerd. Ze maakte zich kwaad en experimenteerde dapper met een nieuwe illustratietechniek: heldere lijnen en stralende kleuren van oliepastel op zwart papier. Het resultaat is Vrolijk: een wonderlijk mooi prentenboek, met kleurrijke vissen die je kennismaken met allerlei emoties – van verlegen via jaloers en verbaasd naar gelukkig.

Een prentenboek om verwonderd door te bladeren, om blij te worden van de vrolijke diepzeewereld – en om het tenslotte verliefd dicht te klappen, of weer vooraan te beginnen natuurlijk.

Mies van Hout mag trots zijn. Het wordt graag en veel op school gebruikt, op deze manier wordt praten over emoties een stuk makkelijker. In deze tekenstijl maakte ze ook het prachtige prentenboek Vriendjes.

Titel: Vrolijk
Auteur en Illustrator: Mies van Hout
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047703815
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Vrolijk (Maxi-kartoneditie) – Mies van Hout
Lees ook:Raar maar waar: Vis
Lees ook:Speeltuin – Mies van Hout (Prentenboek Kinderboekenweek 2015)
Lees ook:Verrassing – Mies van Hout
Lees ook:In een blauwgeruite kiel (mét CD) – Mies van Hout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>