Alweer twintig jaar Nationale Voorleeswedstrijd!

28 januari 2013 – De Nationale Voorleeswedstijd heeft een jubileum!

In het jaar van het Voorlezen viert De Nationale Voorleeswedstrijd haar twintigjarig jubileum. De afgelopen twintig jaar hebben al meer dan een miljoen kinderen uit groep zeven en acht met veel enthousiasme, als luisteraar of voorlezer, meegedaan aan de wedstrijd.

Om dit heugelijke feit te vieren hebben alle basisscholen in Nederland in september 2012 het gratis deelnamepakket toegestuurd gekregen.

In een dichtwedstrijd tijdens de poëzieweek (31 januari – 6 februari 2013) zien we de schoolkampioenen van dit jaar terug. De kampioenen van de afgelopen negentien jaar vertellen in een kort filmpje over hun favoriete boek en de nationaal kampioen wordt kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum en mag een luisterboek inspreken.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Bron: Leesplein

Lees ook:Oomen, Slee en Vriens blijven favoriet
Lees ook:De Nationale Voorleesdagen 2011
Lees ook:Prinses leest Voorleesdagen in
Lees ook:Bekend Nederland leest voor tijdens Nationale Voorleesontbijt
Lees ook:Roan Pronk uit Zuid-Holland wint De Nationale Voorleeswedstrijd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>