Prinses leest Voorleesdagen in

De Nederlandse Prinses Laurentien las vanmorgen op de Oscar Romeroschool in Rotterdam voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. Dat is meteen de start van De Nationale Voorleesdagen in Nederland.

Voorlezen bevorderen
De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB, vinden dit jaar voor de zevende keer plaats. Ze duren van 20 januari tot en met 30 januari 2010. Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Prinses Laurentien
De elfdaagse gaat vandaag van start met Het Nationale Voorleesontbijt waarop tal van prominente en niet-prominente Nederlanders in het hele land peuters en kleuters voorlezen. Prinses Laurentien doet dat in de Oscar Romeroschool. Die school doet veel aan het bevorderen van lezen. Voor zover mogelijk wordt één keer per leerjaar een kinderboekenschrijver, illustrator of dichter uitgenodigd. Daarnaast worden leesprogramma’s, Kinderjury, Kinderboekenweek, voorleeswedstrijden en tal van andere activiteiten georganiseerd.

Wiebelbillen
Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Ditmaal is dat De wiebelbillenboogie van de Vlaamse prentenboekenmaker Guido van Genechten. Als mama even weg moet, zorgt papa voor de kinderen zoals alleen hij dat kan. Binnen de kortste keren wordt het een vrolijke bende. Alles kan en alles mag. Wat zou mama daarvan vinden?
De wiebelbillenboogie is tijdens de Voorleesdagen in de Nederlandse boekhandels voor een prikje te koop in een mini-editie met dvd. Op de dvd wordt het verhaal verteld aan de hand van bewegende beelden.

Lees ook:Wiebelbillenboogie bekroond
Lees ook:Bekend Nederland leest voor tijdens Nationale Voorleesontbijt
Lees ook:De Nationale Voorleesdagen 2011
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2017 van start
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2015 van start gegaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>