De Nationale Voorleesdagen 2011

De Nationale Voorleesdagen 2011 vinden plaats van woensdag 19 t/m zaterdag 29 januari. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2011: Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak en Noelle Smit.

De Nationale Voorleesdagen starten met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 19 januari 2011. Kijk voor meer informatie op: www.nationalevoorleesdagen.nl

Over de campagne
Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. Het ‘kernkind’ is het kind van 3 jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.
De belangrijkste intermediairs in het aanspreken van de doelgroep zijn de Openbare Bibliotheken. Zij benaderen jaarlijks peuterspeelzalen en kinderdagverblijven om hen te informeren over de campagne. Ook groep 1 en 2 van de basisschool zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.
De Nationale Voorleesdagen bestaat sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB.

Prentenboek van het Jaar
Het Prentenboek van het Jaar wordt jaarlijks in januari uitgereikt. Een jury van bibliothecarissen kiest uit het complete aanbod van peuterboeken van het afgelopen jaar. Het belangrijkste criterium is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen.

Het Nationale Voorleesontbijt
Jaarlijks wordt een groep bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Naast de zogenaamde VIP-voorleesontbijten organiseren basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ook zelf ieder jaar voorleesontbijten met lokale helden.

[Bron: CPNB]

Lees ook:Prinses leest Voorleesdagen in
Lees ook:Bekend Nederland leest voor tijdens Nationale Voorleesontbijt
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2015 van start gegaan
Lees ook:Nationale Voorleesdagen 2018 van start
Lees ook:Wiebelbillenboogie bekroond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>