Roan Pronk uit Zuid-Holland wint De Nationale Voorleeswedstrijd!

23 mei 2012 – Vandaag is de finaledag van De Nationale Voorleesdagen. En Roan Pronk is De Voorleeskampioen. De tweede prijs gaat naar Robin Ketelaers uit Noord-Brabant en de derde plaats is voor Eline verhagen uit flevoland. Gefeliciteerd allemaal.

De landelijke finale is altijd een spannende en feestelijke middag. De twaalf provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek daarnaast is er het onderdeel onvoorbereid voorlezen. De twaalf kampioenen moeten dan om beurten een stuk uit een boek voorlezen dat ze pas op deze middag te zien krijgen. De winnaar is een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en krijgt naast een boekenbon een trofee mee naar huis en de wisseltrofee voor zijn of haar school.

De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd werd gehouden het tijdelijke muziekcentrum, ‘De Rode Doos’ in Utrecht.

Bron website De Nationale Voorleesdagen en natuurlijk kwamen de winnaars via Twitter (@NVW__2012) binnenrollen.

Lees ook:De Nationale Voorleesdagen 2011
Lees ook:Oomen, Slee en Vriens blijven favoriet
Lees ook:Alweer twintig jaar Nationale Voorleeswedstrijd!
Lees ook:Ook al voorleeshonger? De Nationale Voorleesdagen bijna van start!
Lees ook:Prinses leest Voorleesdagen in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>