Bekend Nederland leest voor tijdens Nationale Voorleesontbijt

De voorleescampagne De Nationale Voorleesdagen 2011 start woensdagochtend 19 januari voor de achtste keer met Het Nationale Voorleesontbijt. Op kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken in het hele land wordt er voorgelezen door onder anderen Jan en Youri Mulder, Dennis van der Geest, Ron Jans, minister Marja van Bijsterveldt, staatssecretarissen Fred Teeven, Frans Weekers en Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, PvdA-fractievoorzitter Job Cohen en H.K.H. Prinses Laurentien. De campagne heeft als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren en duurt tot en met zaterdag 29 januari. Vandaag is ook bekendgemaakt dat ABN AMRO de samenwerking met de CPNB uitbreidt om het lezen bij kinderen te stimuleren.

ABN AMRO is sinds 2006 betrokken als partner van de Nederlandse Kinderjury. Voor de komende drie jaar verbindt ABN AMRO haar naam niet alleen aan de Kinderjury, maar ook aan De Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek. Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur: “Lezen is voor elk kind relevant, waarbij ieder kind zijn eigen groei en ambitie heeft. Daarnaast heeft het lezen van kinderliteratuur een positieve invloed op de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. We vinden het vanuit ABN AMRO belangrijk deze groei en ontwikkeling te ondersteunen.” ABN AMRO zal de komende jaren samen met de CPNB activiteiten gaan ontwikkelen en organiseren die gekoppeld zijn aan de drie grote kinderboekencampagnes.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen en worden georganiseerd door de Stichting CPNB. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar 2011, van auteur Bibi Dumon Tak en illustrator Noëlle Smit, Fiet wil rennen, in de schijnwerpers. Gezien het thema van het boek, rennen en bewegen, zijn  voor deze editie van De Nationale Voorleesdagen onder anderen bekende voorlezers uitgenodigd bij wie sport en bewegen een belangrijke rol in hun leven speelt. Ook dit jaar verschijnt ter gelegenheid van De Nationale Voorleesdagen een mini-editie met dvd. Vanaf 19 januari is deze mini-editie voor € 5,- in de boekwinkel te koop.

[Bron: CPNB]

Lees ook:De Nationale Voorleesdagen 2011
Lees ook:Prentenboek van het Jaar
Lees ook:‘Nog 100 nachtjes slapen’ volgt ‘Mama Kwijt’ op als prentenboek van het jaar!
Lees ook:Fiet wil rennen gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2011
Lees ook:Prinses leest Voorleesdagen in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>