Oomen, Slee en Vriens blijven favoriet

Meer dan 80.000 kinderen hebben meegedaan aan De Nationale Voorleeswedstrijd 2009. Hun favoriete schrijvers zijn Francine Oomen, Carry Slee en Jacques Vriens.

2.989 schoolkampioenen
Maar liefst 80.682 kinderen uit groep 7 en 8 hebben dit jaar meegedaan met de voorrondes op school voor De Nationale Voorleeswedstrijd. Die heeft 2.989 schoolkampioenen opgeleverd. Voor hen begint nu de strijd om een finaleplaats.
De komende maanden gaan de schoolkampioenen met elkaar de competitie aan tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. Tijdens de finale op 27 mei, die plaatsvindt in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, gaan de provinciale kampioenen de spannende strijd aan wie zich de Voorleeskampioen 2009 mag noemen.

Top 10
Bij de leerlingen van het basisonderwijs zijn drie schrijvers veruit favoriet. Ze staan ieder met meer dan een titel in de top 10: Francine Oomen, Carry Slee en Jacques Vriens. Op plaats één van meest gelezen boeken staat, evenals vorig jaar, Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens, terwijl Francine Oomen met Hoe overleef ik mezelf? en Anke de Vries met Blauwe plekken plaats twee en drie innemen. Jacques Vriens heeft maar liefst vier titels in de top 10 en hij wordt op de voet gevolgd door Francine Oomen met drie titels.

Voorlezen is leuk
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens op eerste plaats
Lees ook:Alweer twintig jaar Nationale Voorleeswedstrijd!
Lees ook:Roan Pronk uit Zuid-Holland wint De Nationale Voorleeswedstrijd!
Lees ook:ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET met kerst in de bioscoop
Lees ook:Prinses leest Voorleesdagen in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>