Een wereld vol steden – Lily Murray

Een wereld vol steden van Lily Murray is een boek met de meest bijzondere wereldsteden in design en soundbites. Een boek om cadeau te geven, cadeau te krijgen en om uren van te genieten.

Wist je dat de grootste groenten- en fruitmarkt van Azië zich in Delhi bevindt? Dat Amsterdam meer musea per vierkante meter heeft dan welke stad ook? Dat Beijing de enige stad ter wereld is die zowel de Olympische Winterspelen als de Zomerspelen heeft gehuisvest? Dat Berlijn ruim negen keer groter is dan Parijs?

Droom weg bij de platen en feiten in Een wereld vol steden. Iedere stad wordt weergeven in één iconisch beeld. Kunstenaar James Brown, ontwerper voor onder meer het Victoria & Albert Museum in Londen, verbeeldt de steden op een manier waardoor je de kruiden ruikt, de zeewind voelt, de drukte hoort…

In kleur en vorm geeft hij iedere stad gestalte – en zijn beeld wordt gelardeerd met bijzondere feitjes in tekst. Wist je dat het eerste stoplicht ter wereld in 1868 werd neergezet voor het Londense House of Commons? Het ontplofte het jaar erop. Dat Venetië bestaat uit 117 eilandjes? Dat Istanbul de hoofdstad was van het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk, het Latijnse Rijk én het Ottomaanse Rijk? Dat het beeld van Christus de Verlosser dat boven Rio de Janeiro uittorent een van de zeven nieuwe wereldwonderen is?

Titel: Een wereld vol steden
Auteur: Lily Murray
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047709619
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Lily geeft een griezelfeestje en andere griezelverhaaltjes – Isabel van Duijne
Lees ook:Waar is Lily? (Oliver en Charlie 2) – Machteld van Zalingen
Lees ook:Levende steden
Lees ook:Start Jeugdboekenweek België 2016
Lees ook:Arme Rijk – Bette Westera

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>