Rubriek: Educatief

De grote atlas van de dinosaurussen – Emily Hawkins

Stap in de prehistorische wereld voor een avontuur met de meest bijzondere dinosaurussen en reptielen uit de geschiedenis. De grote atlas van de dinosaurussen is met 30 gedetailleerde platen, kaarten van de verschuivende continenten en informatie over fossielen, een boek van onschatbare waarde voor de jonge dinosaurusliefhebber.

Lees verder...

Hoe werkt dat? – Dorling Kindersley

Hoe werkt dat? is een boek van Dorling Kindersley over de werking van drones, vliegende auto’s en andere hightech-uitvindingen. Alles wat je wilt weten over supercoole uitvindingen staat erin en het is dan ook een perfecte introductie in technologie en hightech-wetenschap.

Lees verder...

Buitenbeestjes – Nick Baker

Nick Baker laat in Buitenbeestjes zien dat ‘enge’ dieren zoals insecten, spinnen, wormen en slakken hartstikke interessant zijn. Nick Baker, in Engeland net zo beroemd als Freek Vonk, leert kinderen en volwassenen anders kijken naar deze beestjes die we in de tuin en in huis tegenkomen.

Lees verder...

Monster nummer 10 – Manon Sikkel

Getallen, tellen, ordenen, sorteren, groot en klein… Nieuwsgierige kleuters ontdekken van alles in het prentenboek Monster nummer 10 en maken zo spelenderwijs kennis met allerlei rekenkundige begrippen. Dit humoristische boek is geschreven door Manon Sikkel.

Lees verder...