Waar is Lily? (Oliver en Charlie 2) – Machteld van Zalingen

In september publiceerde ik de recensie van het eerste deel uit de serie Oliver en Charlie van Machteld van Zalingen. Het muizenfeest is een prachtig prentenboek en ook het tweede deel, Waar is Lily?, ziet er weer fantastisch uit.

In het tweede boek komt hun kleine nichtje Lily logeren. Lily is nogal ondeugend en luistert niet altijd even goed. Zo komt het dat Lily, op de vlucht voor de kat Blinde Benny, per ongeluk in de auto van oma Molly belandt.

Als ze uitstapt, kan ze haar ogen niet geloven; ze is in de stad! In het bos zijn ondertussen alle dieren in rep-en-roer, Lily is verdwenen! Gelukkig heeft een van de koeien van oma Molly gezien dat Lily in de auto meeging.

Duif is lang geleden vliegenier geweest. Zij besluit Oliver en Charlie te helpen en voor deze ene keer haar vliegbril af te stoffen. Zo belanden Oliver en Charlie voor het eerst van hun leven in de grote stad.

Ze ontdekken al gauw dat het er daar wel heel anders aan toegaat dan in het bos. Een nieuw avontuur van de leukste muizen van het continent!

Titel: Waar is Lily?
Serie en deel: Oliver en Charlie 2
Auteur: Machteld van Zalingen
Uitgeverij: Aerial Media Company
ISBN: 9789402600841
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Recensie: Het muizenfeest (Oliver en Charlie 1) – Machteld van Zalingen
Lees ook:Glitters en jaloezie (Musicalsterren 2) – Simone Kortsmit
Lees ook:Lily geeft een griezelfeestje en andere griezelverhaaltjes – Isabel van Duijne
Lees ook:Dromen van dolfijnen – Ginny Rorby
Lees ook:Charlie St. Cloud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>