Getekend door de oorlog – Karla Stoefs

Zes vermaarde illustratoren brengen het verhaal van oorlogskinderen tot leven. Getekend door de oorlog is het boek bij de tentoonstelling ‘Getekend door de oorlog’ die duurt van 4 april t/m 27 september 2015.

De tentoonstelling is te zien in de Kinderbrouwerij in Reningelst in België. De Eerste Wereldoorlog staat volop in de aandacht in België en overal worden de talloze soldaten herdacht die sneuvelden.

Terecht, want het leven in de loopgraven was hels, maar ook voor de burgerbevolking was de oorlog een beproeving. In Getekend door de oorlog neemt Karla Stoefs je als lezer mee in het leven van zes kinderen en jongeren, en maakt van deze gebeurtenissen oprechte en vaak ook ontroerende verhalen.

Soms luchtig, zoals bij soldaat Albert Marr die zijn baviaan Jackie meenam als mascotte. Maar ook aangrijpende verhalen, zoals dat van Germain, de zoon van een Chinese oorlogsarbeider, die zijn vader nooit gekend heeft. Of de familie Bulteel, die in één klap afscheid moet nemen van drie kinderen, door een bom die inslaat midden in de nacht.

De verhalen in Getekend door de oorlog zijn geïllustreerd door Belgische topillustratoren, die de kwetsbaarheid en tragiek mooi in beeld vatten. Alle verhalen zijn geïnspireerd op ware gebeurtenissen die zich afspeelden in de buurt van het dorp Reningelst, in de Westhoek.

Titel: Getekend door de oorlog
Auteur: Karla Stoefs
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022331439
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Dans me – Karla Stoefs
Lees ook:Vergeten oorlog – Schrijvers van de Ronde Tafel
Lees ook:Tentoonstelling: Zeg Roodkapje waar ga je heen?
Lees ook:Nog een allerlaatste kusje – Marianne Busser & Ron Schröder
Lees ook:De oorlog die mijn leven redde – Kimberly Brubaker Bradley

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>