Vergeten oorlog – Schrijvers van de Ronde Tafel

Abeba, Gien-guo, Rýs, Jeffrey, Hamid, Irina, Marja, Yakoub, Zvjezdana en Lily. Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor deze tien kinderen? Je leest het in Vergeten oorlog van de Schrijvers van de Ronde Tafel.

In deze bundel staan tien verhalen over kinderen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten in hun eigen land. De verhalen spelen zich af in: Ethiopië, China, Polen, Suriname, Irak, Rusland, de Nederlandse Antillen, Marokko, Kroatië en Nederlands-Indië.

De Schrijvers van de Ronde Tafel bestaan uit Arend van Dam, Martine Letterie en Lydia Rood. Lees en ontdek de volgende dingen zelf: 1) Hoe het is om afscheid te moeten nemen van je beste vriend, omdat hij een Duitser is. 2) Of je op een dieet van slakken en een beetje rijst het misschien net tot het einde van de oorlog kunt redden in een jappenkamp.

3) Hoe alleen je je voelt als je niet weet of je je vrienden nog kunt vertrouwen. 4) Of je in een ijskoude winter in het bos kunt overleven terwijl de vijand overal om je heen oprukt.

Titel: Vergeten oorlog
Auteur: Schrijvers van de Ronde Tafel
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025863012
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:September: Riddermaand
Lees ook:Historische kinderboeken in Archeon
Lees ook:Zout van de zee – Ruta Sepetys
Lees ook:Alleen Beer mocht mee – Vivian den Hollander
Lees ook:Steven Spielberg heeft filmrechten Oorlogspaard gekocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>