Filmeditie Hoe overleef ik mezelf?

De filmeditie van Hoe overleef ik mezelf? ligt alweer in de winkel!

Rosa van Dijk is dertien jaar, erg gevoelig en fantasierijk. Net zoals bijna alle meisjes van haar leeftijd is ze onzeker over zichzelf. Na de scheiding van haar ouders woont ze bij haar moeder in Den Bosch. Rosa’s moeder heeft een baby van haar nieuwe vriend Alexander, die in Groningen woont.

Ze besluit bij hem in te trekken en Rosa moet natuurlijk mee. Ze is dol op haar halfbroertje, maar minder op haar gloednieuwe stiefvader, die ze stiekmen Apenbil noemt vanwege zijn harige achterwerk. Rosa moet alles wat haar veilig en bekend is achterlaten. Hoe gaat ze dit, en vooral zichzelf overleven? 

Hebben jullie de film al gezien? Of wordt het toch eerst het boek lezen… Laat hieronder een reactie achter!

Wil je de trailer van de film bekijken? Klik dan hier!

 

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

Lees ook:Verfilming Hoe overleef ik… nu in de bioscoop
Lees ook:Goud voor Hoe overleef ik mezelf?
Lees ook:Take Jeremy’s you all the way?
Lees ook:Hoe overleef ik mijn vriendje? (en hij mij!)
Lees ook:Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? – Francine Oomen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Filmeditie Hoe overleef ik mezelf?

 1. isabelle piessens

  hey, ik heb het boek ‘hoe overleef ik mezelf’ gekozen om te lezen, maar voor welke leeftijd is dit boek eigenlijk? Kan ik dit boek ook nemen voor kinderen van de lagere school?

  mvg isabelle

    /   Reply  / 
 2. Natasja Storm Auteur

  Hoi Isabelle,

  De boeken zijn vanaf 10+. Alhoewel ik weet dat mijn nichtje de boeken op haar 8ste-9de ook al las. Ik denk dat je het boek wel voor kunt lezen vanaf groep 6-7. Hoewel de recentere boeken wel voor 12+ zijn, omdat er dan ook gesproken wordt over seksuele zaken… zal Rosa wel of niet met haar vriendje naar bed gaan. Dat soort dingen.

  Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt.

  Groetjes, Natasja

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>