Alle dieren levend en vrij – Mariken Jongman

Gijs is stomverbaasd als Dietie uit zijn klas ineens speciale aandacht voor hem heeft. Dietie is stoer, onverschrokken, trekt zich van niemand iets aan en Gijs is… gewoon Gijs. De normaalste jongen van Veenholten, Drenthe, Nederland.

Of toch niet, als iemand als Dietie bevriend met hem wil zijn? Gijs wordt door Dietie een geheime organisatie binnengelokt, zó geheim dat hij niet eens weet waar hij aan meedoet.

Pas tijdens zijn eerste nachtelijke missie ontdekt Gijs waar het om gaat: hij is lid van een dierenbevrijdingsorganisatie. Dieren horen niet in hokjes, vindt Dietie. Ze horen ook niet doodgemaakt te worden. Ze horen levend en vrij, allemaal! Het zal wel, vindt Gijs.

Hij is niet zo’n actievoerder. Eigenlijk gaan Dieties acties hem te ver. Maar het leven is ineens wel een stuk leuker en spannender. Dan komt Dietie met een waanzinnig plan. Zo waanzinnig dat het niet normaal meer is.

Titel: Alle dieren levend en vrij
Auteur: Mariken Jongman
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047706236
Voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar.

Lees ook:De wonderbaarlijke avonturen van Gijs en opa – Eric van ‘t Zelfde
Lees ook:Kiezen in de oorlog – Marte Jongbloed
Lees ook:Leren lezen met Okki
Lees ook:De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen – Andy Griffiths en Terry Denton
Lees ook:Johannes de parkiet – Mark Haayema

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>