Johannes Simmel overleden

De Oostenrijkse schrijver Johannes Mario Simmel is op 1 januari in Luzern (Zwitserland) overleden. Hij is 84 jaar geworden.

Niet huilen
Johannes M. Simmel genoot vooral bekendheid als auteur van geëngageerde detectives over de koude oorlog. Een aantal van zijn boeken voor kinderen verscheen in het Nederlands, alle in de jaren zeventig van de vorige eeuw: Mijn moeder mag ´t niet weten, Een autobus zo groot als de hele wereld en Je mag niet huilen (alle Zuid-Hollandsche U.M.).

Vijf kinderboeken
Simmel werd in 1924 in Wenen geboren. Zijn vader vluchtte in 1938 naar Engeland. Simmel en zijn moeder bleven achter in het door de nazi´s geannexeerde Oostenrijk. Later gingen ook zij naar Engeland. Simmel studeerde chemie, werkte als journalist en vertaler en debuteerde in 1947 met een kort verhaal. Hij scheef romans voor volwassenen, vijf kinderboeken en draaiboeken voor speelfilms.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Jeugdauteur Adrian Mitchell overleden
Lees ook:Johannes de parkiet – Mark Haayema
Lees ook:De boekendief – Markus Zusak
Lees ook:Klassieker: Dik Trom – Cornelis Johannes Kievie
Lees ook:Niet huilen, Anna! – Kathleen Amant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>