De wonderbaarlijke avonturen van Gijs en opa – Eric van ‘t Zelfde

De wonderbaarlijke avonturen van Gijs en opa is een kinderboek voor lezers van 9 tot 99 jaar, geschreven door Eric van ‘t Zelfde, een van de meest bevlogen leraren van Nederland.

Gijs zit, net als alle jongens van zijn leeftijd, op school, maar echt leuk vindt hij het er niet. Zijn leraren kijken alleen maar naar de dingen waar hij niet goed in is, rekenen bijvoorbeeld. En Gijs wil niet rekenen, Gijs wil op avontuur.

Gelukkig heeft Gijs een opa die daar ook van houdt. Opa heeft voor Gijs een bed gemaakt van de boom met de kabouter, maar als Gijs in zijn bed gaat liggen, blijkt het bed tot grootse dingen in staat: zijn bed is een tijdmachine geworden.

Terwijl de Cito-eindtoets eraan komt, beleven Gijs en opa de wonderlijkste avonturen. Gijs’ ouders weten van niets, oma heeft het reizen verboden, net als de politie en de leerplichtambtenaren, maar de roep om avontuur is sterker. Vooral omdat opa veel spannendere ideeën heeft over het echte leren.

Titel: De wonderbaarlijke avonturen van Gijs en opa
Auteur: Eric van ‘t Zelfde
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044631746
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Dolfi, Wolfi en de speurtocht met de drone (De spannende avonturen met Dolfi 26) – J.F. van der Poel
Lees ook:Dubbel avontuur (Gezocht: normale ouders 2) – Marlies Slegers
Lees ook:Gijs Lawaai op het strand – Angie Morgan
Lees ook:Alle dieren levend en vrij – Mariken Jongman
Lees ook:Verboden te openen! Het bijt! – Charlotte Habersack

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>