Wonder (filmeditie) – R.J. Palacio

‘Ik heet August, en ik ga niet beschrijven hoe ik eruitzie. Wat je ook denkt, ik weet bijna zeker dat het erger is.’ Het prachtige kinderboek Wonder van R.J. Palacio werd onlangs verfilmd en nu is er ook een speciale filmeditie van het boek verschenen.

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg.

Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken…

Wonder is het eerste boek van R.J. Palacio en het is meteen een enorm succes. In Amerika was Wonder hét boek van het jaar en begonnen lezers campagnes tegen pesten. Het boek verschijnt in meer dan vijfentwintig landen.

Titel: Wonder
Auteur: R.J. Palacio
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045121321
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Wonder – R.J. Palacio
Lees ook:Off line
Lees ook:Ka de rare kanarie – Ilja van der Meijden
Lees ook:Spijt! Bijna de bioscoop in, filmeditie van het boek al verkrijgbaar.
Lees ook:Rood of waarom pesten niet leuk is – Jan de Kinder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>