Rood of waarom pesten niet leuk is – Jan de Kinder

Een gevoelig onderwerp maar dit prentenboek maakt praten over pesten en groepsdruk makkelijker.

Het is heel klein, en toch zie ik het. Ik wijs naar de wang van Tuur. ‘Je… Je bloost…’ Ik knipoog naar Paul. Paul grijnst, Lien lacht. We fluisteren de wangen van Tuur vol kleur. ‘Laat me gerust,’ zucht Tuur. Maar wij zijn niet te stoppen. Een vingerknip en het hoofd van Tuur is een vuurtoren. Paul lacht luider en luider. Dit is niet leuk meer. Ik wil dat het nu stopt. Vertel ik het aan de juf? Maar wat zal Paul dan met mij doen?

Een geslaagde uitwerking van een gevoelig onderwerp. Dit verhaal maakt het thema pesten bespreekbaar. De illustraties brengen de groepsdynamiek sterk naar voor.

Titel: Rood of waarom pesten niet leuk is
Auteur: Jan de Kinder
Illustraties: Jan de Kinder
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789058388483
Vanaf ongeveer vier jaar

Lees ook:De briefjes van Bing – Lida Dijkstra
Lees ook:Ka de rare kanarie – Ilja van der Meijden
Lees ook:Twee vrienden (Laten we praten over…) – Emy Geyskens & Kolet Janssen
Lees ook:Ik vlieg! Maar vertel het écht niet verder (Ik vlieg! 2) – Paul Jennings & Andrew Weldon
Lees ook:Ik vlieg! Maar vertel het niet verder – Paul Jennings & Andrew Weldon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>