Ka de rare kanarie – Ilja van der Meijden

Ilja van der Meijden heeft haar kinderboek Ka de rare kanarie onlangs opnieuw uitgebracht. Het boek gaat over een vreemde vogel die op school gepest wordt en is een verhaal voor kinderen die met pesten of niet jezelf kunnen zijn te maken hebben. 

Sinds het debuut in 2014 voelen al vele gepeste zich door het verhaal gesteund. En daarbij hebben zeer veel kinderen, maar ook ouders en verzorgers meer inzicht gekregen in wat er bij pestgedrag komt kijken.

Wat zou er gebeurd zijn als hij er op dat moment niet was? Dit verhaal gaat over Ka, een bijzondere kanarie, die op school wordt gepest. Gelukkig heeft Ka een heel lief vriendje, Blub de kikker en dat maakt hem blij. Als Blub hem op een vervelend moment in de steek laat is Ka radeloos en loopt weg. Hij vertrekt, ver weg van alles en iedereen. En dan gebeurt er iets, een moment dat zijn leven ingrijpend zal veranderen…

Pesten is een lastig en nog steeds actueel thema omdat het zo ondoorgrondelijk is waarom iemand pest of gepest wordt. Je hoeft echt geen rare vogel te zijn om gepest te worden. Wat er allemaal speelt bij pesten, dat wordt inzichtelijk in dit boek. Door er (samen) over te lezen (bij voorkeur ook op school) hoopt Ilja van der Meijden dat dit moeilijke onderwerp makkelijker bespreekbaar wordt. Zij ziet graag dat het verhaal kan ondersteunen, door een ingang te bieden voor het gesprek tussen ouder en kind, leerkracht en groep én kinderen onderling.

Daarnaast hoopt Ilja dat de kinderen door het verhaal beseffen wat pesten met je kan doen en welke schade het kan aanrichten. Dat het boek aanleiding geeft tot mooie gesprekken over acceptatie, pesten, moed en meelopen. Meer informatie over Ka de rare kanarie is te lezen op www.ka.ilja-linkt.nl, daar kan het boek ook besteld worden.

Titel: Ka de rare kanarie
Auteur: Ilja van der Meijden
Uitgeverij: Ilja van der Meijden
ISBN: 9789082755909
Voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar.

Lees ook:Like me! – Caja Cazemier
Lees ook:De graafmachine van Muis – Lucy Cousins
Lees ook:Een andere Elliot
Lees ook:De jongen die steeds viel – Thea Dubelaar
Lees ook:Knopen in je touw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>