Iep! geselecteerd voor Berlinale

iepDe jeugdfilm Iep! is geselecteerd voor het competitieprogramma Generation Kplus van de Berlinale, het filmfestival in Berlijn.

Wereldpremière
De film Iep!, naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen, gaat op de Berlinale, het filmfestival van Berlijn, in wereldpremière en neemt het op tegen andere jeugdfilms.

Viegeltje
Iep! gaat over Viegeltje, een meisje in de vorm van een vogeltje, of een vogel in de vorm van een meisje, dat liefdevol door Warre en Tine wordt opgevoed, maar op een dag zonder afscheid te nemen de wijde wereld intrekt. Warre en Tine reizen haar achterna en ontmoeten achtereenvolgens de eenzame Loetje, bij wie Viegeltje een tijdje woonde en de Redder, die Viegeltje wilde redden maar net te laat was. Ze trekken samen verder, maar beseffen dat Viegeltje haar vrijheid nodig heeft.
Het boek is bekroond met Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Jeugdliteratuur.

Negen films
In het competitieprogramma Generation Kplus zijn voorlopig negen films geselecteerd van over de hele wereld. Een jury zal zich buigen over deze films en de beste film uit het programma krijgt als prijs een geldbedrag van 7.500 euro. De 60e Berlinale loopt van 11 tot 21 februari 2010. Iep! draait vanaf 17 februari 2010 in de Nederlandse bioscopen. Wanneer hij in Vlaanderen uitgebracht wordt, is nog niet bekend.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Iep! goud in tien dagen
Lees ook:Canadese filmprijs voor Iep!
Lees ook:Iep! Acteurs boycotten wereldpremière
Lees ook:Verkleedwedstrijd Kinderboek&Filmfestival
Lees ook:Nieuwe CinekidKlappers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>