Nieuwe CinekidKlappers

CinekidKlappers is een lijst van ongeveer 100 films die er toe doen tussen peuter- en puberbestaan.

Elk jaar worden er drie films aan de lijst toegevoegd. Uit negen genomineerde titels hebben lezers van Cinema.nl drie favorieten gekozen: Billy Elliot (Melvin Burgess), Varkentje Babe (Dick King Smith) en Matilda (Roald Dahl).

De CinekidKlappers zijn speelfilms en animatiefilms uit verschillende landen en voor verschillende leeftijden. De lijst is samengesteld door een commissie van deskundigen en kan jaarlijks worden bijgesteld. Cinekid komt met de CinekidKlappers omdat er ‘geen landelijk beleid is dat toeziet op blijvende beschikbaarheid van goede, op een bepaalde kinderleeftijd toegesneden films. Dergelijke films zijn van belang voor cultuureducatie en verbreden de kijk van kinderen op andere kinderlevens´.

Jaarlijks worden door de Volkskrant en A-Film zeven CinekidKlappers op dvd uitgebracht, inclusief educatief materiaal. Deze box verschijnt elk jaar ik oktober, als het Cinekid filmfestival wordt georganiseerd.

De lijst van CinekidKlappers is onderverdeeld naar leeftijd. Ze zijn per jaar gerangschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Klik hier voor het totale overzicht. En tussen die honderd Klappers zeer veel films die zijn gebaseerd op kinderboeken.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Cinekid-box: zeven mooie kinderfilms bij elkaar!
Lees ook:Nominaties Gouden Lijst 2017 bekend
Lees ook:Oorlogswinter op shortlist Oscars
Lees ook:Het Klokhuis bekroond met Cinekid Kinderkastprijs 2010
Lees ook:Van kinderboek tot filmscenario

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>