Canadese filmprijs voor Iep!

iep_filmafficheIep!, de verfilming van het gelijknamige kinderboek van Joke van Leeuwen, ontving op het Canadese kinderfilmfestival Fifem Grand Prix de Montreal, de belangrijkste filmprijs van het evenement.

Zonder afscheid
Begin maart ontving Iep! over een vogelmeisje al de Gouden Film voor de honderdduizendste bezoeker in Nederland. Iep! gaat over Viegeltje, een meisje in de vorm van een vogeltje, of een vogel in de vorm van een meisje, dat liefdevol door Warre en Tine wordt opgevoed, maar op een dag zonder afscheid te nemen de wijde wereld intrekt.

Kenadie
Dat de film uitgerekend in Canada bekroond wordt, heeft er mogelijk mee te maken dat de hoofdrol van Viegeltje gespeeld wordt door het Canadese zesjarige meisje Kenadie Joudrin Bromley, 76 centimeter lang en vierenhalve 4,5 kilogram zwaar, dat aan primordiale dwerggroei leidt.
De film kwam negatief in het nieuws nadat regisseur Rita Horst haar naam van de aftiteling liet verwijderen. Zij was het niet eens met de inkorting van de film. De volwassen hoofdrolspelers en een deel van de crew boycotten daarom de première, die tijdens het filmfestival in Berlijn plaatsvond.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Iep! goud in tien dagen
Lees ook:Iep! geselecteerd voor Berlinale
Lees ook:Vogelmeisje ‘Iep’ in Amsterdam
Lees ook:Iep! Acteurs boycotten wereldpremière
Lees ook:Eclipse – Het officiële boek bij de film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>