Ik wil een walvis – Bette Westera en Loes Riphagen

Te leuk prentenboek voor kids met stomme ouders die weigeren een huisdier te kopen. Gaan jullie overstag?

Boekbeschrijving
Tim weet precies wat hij dit jaar voor zijn verjaardag wil hebben: een huisdier, en anders niks. Al zijn vriendjes hebben immers ook een huisdier. Eva heeft een walvis in de vijver, Jasper een lama die bijna kleintjes krijgt, en Jeroen zelfs een dinosaurus! ‘Hoe verzint die jongen het,’ zuchten zijn ouders. Maar als de vader en moeder van Tim de andere ouders uitnodigen om de huisdierenkwestie te bespreken, blijkt dat Tim toch niet zo’n jokkebrok is als ze dachten.

Goed duo
De illustraties van Loes herken je zo. En de schrijfstijl van Bette eigenlijk ook. Ze passen prima samen. In zowel de afbeeldingen als in de tekst is humor genoeg. Vooral het einde is erg schattig. Het blijven kinderen hé. Heel knap. Hier laat Bette zien dat ze prima weet hoe kids van die leeftijd zijn. Niet zoals volwassenen. Heerlijk prentenboek.

Bette leest voor
Speciaal voor de Kinderboekenweek 2013 heeft Gottmer elke dag een voorgelezen verhaaltje op hun website gezet. Ik wil een Walvis zat hier ook bij.

Titel: Ik wil een walvis
Auteur: Bette Westera
Illustraties: Loes Riphagen
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025751104
Vanaf drie jaar

Lees ook:Wie wil Loes? – Frank Geleyn
Lees ook:De nachtmerries van Loes (Gouden Boekje) – Loes Riphagen
Lees ook:Als ik een dinosaurus had – Gabby Dawnay
Lees ook:De kleine walvis verkozen tot Prentenboek van het jaar 2017
Lees ook:Dag meneer, hebt u een hond? – Marjet Huiberts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>