Als ik een dinosaurus had – Gabby Dawnay

Als ik een dinosaurus had van Gabby Dawnay en Alex Barrow is een supergrappig prentenboek over een meisje dat een dino wil als huisdier. Het humoristische verhaal op rijm werd prachtig vertaald naar het Nederlands door Bette Westera. 

Een meisje droomt ervan een huisdier te hebben. Maar welke? Een vis is te nat, een kat te gewoon en een muis is te klein. En dan weet ze het: ze wil een dino! Die kan prima mee naar school, eet lekker alle broccoli en kool op en de bank die in de kamer staat is ruim genoeg voor vier. Het past precies: drie mensen en een groot, gezellig dier.

Als ik een dinosaurus had, zou ik hem kunstjes leren:
gaan zitten, mij een pootje geven, dingen apporteren…
Ik zou hem laten zien op school, aan Sanne, Bas en Gino
en iedereen zou zeggen: ‘Wat een supercoole dino!’

Titel: Als ik een dinosaurus had
Auteur: Gabby Dawnay
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045120041
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Het dinosaurusboek van A tot Z – Dustin Growick & Darren Naish
Lees ook:Ik wil een walvis – Bette Westera en Loes Riphagen
Lees ook:Ik hou van dino’s – Roger Priddy
Lees ook:Een wens naar huis (The Never Girls 3) – Kiki Thorpe
Lees ook:Poëzieweek, ook vandaag weer een mooi gedicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>