Leespluim april 2016: Bas & Daan graven een gat – Mac Barnett

De KIDDO Leespluim van de maand april 2016 gaat naar Bas & Daan graven een gat van Mac Barnett, een prentenboek over Bart die helemaal gek is van de bouw en daar graag gaat kijken.

Bas en Daan zijn mannen met een missie: ze willen koste wat het kost iets bijzonders vinden. En dus graven ze een gat. Ze graven dieper en dieper, tot ze… nog steeds niks vinden. Maar de dag lijkt toch bijzonder te eindigen.

De KIDDO Leespluim jury: “Een fascinerend verhaal waarbij de lezer bijna letterlijk de grond ingetrokken wordt. Aanvankelijk is het gat klein en vult de tekening alleen de onderkant van de pagina. Het gat wordt dieper, de poes en de appelboom verdwijnen uit beeld.”

“We volgen Bas en Daan op hun tocht door de aarde, raken het contact met de buitenwereld kwijt en zijn getuige van hun verkeerde keuzes. Een mooi samenspel van tekst en illustraties. En hoewel het gegeven helder en (on)praktisch lijkt, biedt het einde ruimte voor tal van speculaties. Misschien hebben Bas en Daan toch iets heel bijzonders gevonden?”

Titel: Bas & Daan graven een gat
Auteur: Mac Barnett
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
ISBN: 9789089671813
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Bas en Daan graven een gat – Mac Barnett
Lees ook:Leespluim februari 2016: Vijf vriendjes – Quentin Blake
Lees ook:Leespluim maart 2016: Kom uit die kraan! – Tjibbe Veldkamp
Lees ook:Leespluim februari 2015: Wereldmuziek – Marion Billet
Lees ook:Driehoek – Mac Barnett

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>