Leespluim februari 2016: Vijf vriendjes – Quentin Blake

De KIDDO Leespluim van de maand februari 2016 gaat naar Vijf vriendjes van Quentin Blake, een prentenboek over vijf vriendjes die op het punt staan om een uitstapje te maken met meester Kees.

Ankie, Ollie, Simona, Mario en Erik zijn vijf fantastische vriendjes, en ze kunnen allemaal iets heel bijzonders. Tijdens een dagje uit slaat het noodlot toe…

Alleen als ze samenwerken, en hun individuele krachten combineren, kunnen de vijf vriendjes met de bijzondere gaven zichzelf redden.

De vrolijke illustraties van Quentin Blake geven dit spannende verhaal vaart en kleur. Vijf vriendjes bevat een subtiele, maar sterke boodschap: de wereld wordt mooier als we ons richten op wat we wel kunnen, en niet op wat we niet kunnen.

De KIDDO Leespluim jury over het boek: “Een spannend verhaal dat met de bekende losse stijl van tekenen van Quentin Blake genoeg lucht krijgt.”

Titel: Vijf vriendjes
Auteur: Quentin Blake
Uitgeverij: BBNC Uitgevers
ISBN: 9789045317106
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Je bent maar twee keer jong!
Lees ook:Florians dans – Quentin Blake & John Yeoman
Lees ook:Eenmalige editie van De Griezels in kleur!
Lees ook:Beatrijs en Annabel – Quentin Blake & John Yeoman
Lees ook:Tip van de week: Je bent maar twee keer jong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>